Asiakastarinoita
Tampereen ammattikorkeakoulu

Ongelma:
Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) kerää vuosittain opiskelijapalautetta mm. opintojen sujuvuudesta ja opiskelijan hyvinvoinnista. Eri tutkinto-ohjelmia on yli 50, ja vastaajia kyselyihin vuosittain noin 3000. Kyselytutkimukset sisältävät useita avokysymyksiä ja vastausten määrä on vuosittain 9–10 000.
Ratkaisu:
Etuman tekoälypohjainen analyysi ja luokittelu on verraton apu vastausten käsittelyssä. Analyysi luokittelee vastaukset tasalaatuisesti eri puheenaiheisiin ja niiden sävyihin.
Helsingin kaupunki

Helsingin Kaupunki – Nuorten budjetti.
Nuorten budjetissa nuoret päättävät, mihin kaupungin nuorisopalveluiden budjettia käytetään.Nuorten budjetti on tarkoitettu kaikille 13–17-vuotiaille helsinkiläisille. Nuorten budjetissa on viisi vaihetta: kysely, työpajat, äänestys, neuvottelut ja toteutus.
Ne ehdotukset, jotka neuvotteluissa on päätetty toteuttaa, toteutetaan seuraavan vuoden aikana. Ehdotukset toteutetaan nuorten ja nuoriso-ohjaajien yhteistyönä – tärkeintä on, että ne ovat nuorten näköisiä! Kaikki kiinnostuneet nuoret ovat tervetulleita mukaan toteuttamaan ehdotuksia
Ongelma:
Nuorisobudjetin yhteydessä kerättävän suuren tietomäärän analysointi on haastavaa, erityisesti kun kyselyihin saadaan tuhansia avoimia vastauksia. Lisäksi nuorten, alaikäisten osallistujien, tuottaman datan käsittelyssä on huomioitava tarkasti tietosuoja- ja GDPR-säädökset, mikä lisää analysoinnin monimutkaisuutta.
Ratkaisu:
Etuman tekstianalyysin käyttö on mahdollistanut massiivisen datamäärän analysoinnin ja hyödyntämisen päätöksenteossa sekä nuorten tarpeiden ymmärtämisessä.
Helsingin kaupunki käyttää kehityshankkeissa Etuman tekstianalyysityökalua
Muita yhteistyöhankkeita
Terveydenhuollon priorisointihanke
Ongelma:
TERPPA-hankkeessa kehitettiin periaatteita, rakenteita ja prosesseja, joilla terveydenhuollon palveluiden priorisointi voidaan toteuttaa Suomessa avoimesti ja johdonmukaisesti. Hankkeessa kerättiin palautetta avoimien palautteiden kautta.
Ratkaisu:
Etuman tekstianalyysityökalua hyödynnettiin TERPPA-hankkeessa laajan aineiston analysoinnissa. Työkalu auttoi käsittelemään ja jäsentämään terveydenhuollon priorisointiin liittyviä mielipiteitä ja näkökulmia tehokkaasti. Etuman avulla pystyttiin analysoimaan suuri määrä sidosryhmiltä ja asiantuntijoilta kerättyä tekstimuotoista dataa, tunnistamaan keskeisiä teemoja ja huolenaiheita sekä tuottamaan raportteja päätöksenteon tueksi. Tämä tuki avoimen ja perustellun priorisointimallin kehittämistä sekä resurssien tehokkaampaa kohdentamista terveydenhuollossa.
Anna tekoälyn analysoida tekstisisältöjä puolestasi –Varaa kanssani maksuton tapaaminen!
