Asiakastarinoita

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen ja arvostettu kouluttaja, työelämän kehittäjä ja yhteistyökumppani. TAMKin vaikuttavuus näkyy erityisesti Pirkanmaalla, mutta myös kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tampereen Ammattikorkeakoulu

Ongelma:

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) kerää vuosittain opiskelijapalautetta mm. opintojen sujuvuudesta ja opiskelijan hyvinvoinnista. Eri tutkinto-ohjelmia on yli 50, ja vastaajia kyselyihin vuosittain noin 3000. Kyselytutkimukset sisältävät useita avokysymyksiä ja vastausten määrä on vuosittain 9–10 000. 

Ratkaisu:

Etuman tekoälypohjainen analyysi ja luokittelu on verraton apu vastausten käsittelyssä. Analyysi luokittelee vastaukset tasalaatuisesti eri puheenaiheisiin ja niiden sävyihin.
Saamme Etuman avaimet käteen -palvelun myötä olennaisimmat havainnot tärkeimmistä puheenaiheista tutkinto-ohjelmittain Word-pohjaiselle opiskelijapalautteiden koontiraportille, josta sitä on sujuvaa ja nopeaa jatkojalostaa lopulliseen muotoonsa. Koontiraportista niin henkilöstön kuin opiskelijoiden on helppo tutustua palautteessa ilmenneisiin kehitystarpeisiin ja toiveisiin.” Anu Vainonen, Susanna Saarinen

Laatukoordinaattori & asiantuntija, Tampereen Ammattikorkeakoulu

Helsingin Kaupunki – Nuorten budjetti.

Nuorten budjetissa nuoret päättävät, mihin kaupungin nuorisopalveluiden budjettia käytetään.Nuorten budjetti on tarkoitettu kaikille 13–17-vuotiaille helsinkiläisille. Nuorten budjetissa on viisi vaihetta: kysely, työpajat, äänestys, neuvottelut ja toteutus.

Innovations in Politics 2023 -NuortenBudjetti

Nuorten Budjetti

Ongelma:

Nuorisobudjetin yhteydessä kerättävän suuren tietomäärän analysointi on haastavaa, erityisesti kun kyselyihin saadaan tuhansia avoimia vastauksia. Lisäksi nuorten, alaikäisten osallistujien, tuottaman datan käsittelyssä on huomioitava tarkasti tietosuoja- ja GDPR-säädökset, mikä lisää analysoinnin monimutkaisuutta.

Ratkaisu:

Etuman tekstianalyysin käyttö on mahdollistanut massiivisen datamäärän analysoinnin ja hyödyntämisen päätöksenteossa sekä nuorten tarpeiden ymmärtämisessä.
“”Etuman raportit antavat muille sidosryhmille arvokasta näkemystä nuorten tämänhetkisistä trendeistä, tarpeista, ideoista ja huolista, samalla kun vältetään tietosuojasäännösten rikkominen yksittäisten vastausten osalta.”.” Johanna Laukkanen

Interaction Specialist, Helsingin Kaupunki

Helsingin kaupunki käyttää kehityshankkeissa Etuman tekstianalyysityökalua

“Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala kysyy kaupunkilaisten mielipiteitä monissa eri kehityshankkeissa ja monin eri tavoin, kuten vaikkapa kyselyin, haastattelututkimuksin ja keskustelutilaisuuksien avulla. Eri tavoin hankittuja aineistoja voidaan Etumassa tarkastella yhdessä ja erikseen. Laajoista tekstiaineistoista pystytään Etuman tekoälyn avulla mm. erottamaan aineistosta nousevat teemat ja aiheet, jotka kaupunkilaiset ovat kokeneet kulloisessakin asiassa kehittämisen ja suunnittelun kannalta tärkeäksi. Analysoidusta tekstistä on helppoa lähteä perehtymään tarkemmin kaupunkilaisten mielipiteisiin ja ajatusmaailmaan. .” Anne Euramaa

Vuorovaikutusasiantuntija, Vuorovaikutus ja kulttuuri, Helsingin kaupunki

“Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan eri palautekanavien kautta saadut palautteet analysoidaan Etumassa. Etuman tekoäly auttaa selvittämään mistä kaupunkilaisten palautteissa on puhuttu ja mihin sävyyn sekä minkälaisia muutoksia palautteissa on havaittavissa pitkällä aikavälillä. Etuman rajapintojen avulla analysoitu data voidaan siirtää dashoboardeiksi omiin järjestelmiimme.” Miikka Haimila

Erityisasiantuntija, Vuorovaikutus ja kulttuuri, Helsingin kaupunki

Muita yhteistyöhankkeitamme

Terveydenhuollon priorisointihanke

Terveydenhuollon resurssit ovat rajalliset suhteessa väestön tarpeisiin, erityisesti Suomen väestön ikääntyessä ja hoitomahdollisuuksien lisääntyessä. COVID-19-kriisin aiheuttama taloudellinen paine ja kasvavat odotukset terveyspalveluiden laadulle korostavat tarvetta vaikuttavimpien hoitojen ja palveluiden priorisointiin. Priorisoinnin haasteena on kuitenkin yhdistää kustannusvaikuttavuus oikeudenmukaisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja inhimillisyyteen monitieteisesti.

Terveydenhuollon priorisointihanke

Ongelma:

TERPPA-hankkeessa kehitettiin periaatteita, rakenteita ja prosesseja, joilla terveydenhuollon palveluiden priorisointi voidaan toteuttaa Suomessa avoimesti ja johdonmukaisesti. Hankkeessa kerättiin palautetta avoimien palautteiden kautta.

Ratkaisu:

Etuman tekstianalyysityökalua hyödynnettiin TERPPA-hankkeessa laajan aineiston analysoinnissa. Työkalu auttoi käsittelemään ja jäsentämään terveydenhuollon priorisointiin liittyviä mielipiteitä ja näkökulmia tehokkaasti. Etuman avulla pystyttiin analysoimaan suuri määrä sidosryhmiltä ja asiantuntijoilta kerättyä tekstimuotoista dataa, tunnistamaan keskeisiä teemoja ja huolenaiheita sekä tuottamaan raportteja päätöksenteon tueksi. Tämä tuki avoimen ja perustellun priorisointimallin kehittämistä sekä resurssien tehokkaampaa kohdentamista terveydenhuollossa.
Varaa tapaaminen
Tekoälyn tukema analytiikka tarjoaa laajan ja syvällisen näkymän tekstidatasi sisältöön, auttaen sinua ymmärtämään organisaation kehitystarpeita tehokkaammin.

Anna tekoälyn analysoida tekstisisältöjä puolestasi –Varaa kanssani maksuton tapaaminen!